Tisková zpráva z 11.9.2024                                                                                                                                              zpět na stránku Pro média

Divadlo Kámen – inspirace nejsoučasnější českou literaturou

(tisková zpráva pro stažení v pdf)

Nulorožec a mesiáš – zahájení sezóny v Divadle Kámen

 

Kdy? 20. a 26. září 2024 od 19:30

Kde? Divadlo Kámen, Nekvasilova 625/2, 186 00 Praha-Karlín

PROGRAM: https://www.divadlokamen.cz/program.php

Nulorožec a mesiáš – zahájení sezóny v Divadle Kámen

 

Praha – V pátek 20. září otevře Divadlo Kámen novou sezónu provedením své novinky „Nulorožec“ s podtitulem „decentně hedonistická cesta za průzračným černým jezerem“. Hru inspiroval stejnojmenným románem Petr Stančík. Román vydalo v roce 2018 Druhé město.

 

„Nulorožce vnímám jako perlu současné české literatury. Text, který se jednou za desetiletí zázrakem zrodí,“ říká Petr Odo Macháček, který provedl dramatizaci a režii. Přímo při divadle zní některé pasáže z knihy doslovně čtené herci. Sám režisér hraje jedinou mužskou roli. V přibližně sedmi dámských rolích se zjevují Zdeňka Brychtová, Kristýna Suchá a Lucie Zachovalová.

 

Večer 20. září proběhne po divadle setkání s malířem Pavlem Kytnerem, jehož výstava „Ne/známé pokoje“ je instalována v kavárně divadla.

 

Ve čtvrtek 26. září provede Divadlo Kámen starší hru Můj bratr mesiáš inspirovanou stejnojmenným románem Martina Vopěnky. Zajímavostí je, že v několika okamžicích vstoupí do představení sám autor románu čtením své poezie ze sbírek „Dům, který opouštíš“ a „Jen jednou za věčnost“.

 

Adresa divadla: Divadlo Kámen, Nekvasilova 625/2, 186 00 Praha – Karlín, metro Invalidovna

Další informace o hrách a programu: https://www.divadlokamen.cz/

Fotografie v tiskovém rozlišení: https://divadlokamen.cz/fotografie

Kontakt: Helena Macháčková, helena.hedvika@divadlokamen.cz, +420 775 718 470