Tisková zpráva z 2.6.2022                                                                                                                                                zpět na stránku Pro média

Divadlo Kámen

 

POŘÍČSKÁ MADONA OPĚT V DIVADLE KÁMEN

 

Poříčská madona je inspirovaná románem Jáchyma Topola Citlivý člověk. Ve čtvrtek 9.6.2022 uvede Divadlo Kámen tuto posázavskou duchovní river movie o vzácném obrazu a neuvěřitelné ženě Světlaně, která je „kamarádkou doslova každýho v tom bahnivým kraji“. Jednorázovým hostem večera, který přímo vstupuje do představení, bude fotograf a bloger Petr Vápeník.

 

Inscenace má podtitul „vyprávění o překrásném obrazu, jehož jediným nedostatkem je, že je úplně fiktivní“. Autorem a režisérem inscenace je Petr Odo Macháček, hrají Lucie Zachovalová, Johanka Valášková, Miroslav Paulíček. Vše vychází ze základní situace: poříční siréna Světlana se ocitá mezi okamžikem zvěstování a okamžikem skutečného setkání s Duchem. Co by měla v posázavské krajině v tomto mezidobí dělat? Co se od ní očekává? Jak by se měla na Ducha připravit?

 

Inscenace je konstruovaná tak, že obsahuje několik krátkých intermezz. Při nich herci předávají slovo jednorázovému hostovi, který má co říci k tématům a motivům Poříčské madony a který je při každém představení jiný. Hostem pro večer 9.6. bude Petr Vápeník, fotograf a bloger, jehož specialitou je fotografování vody – s běžnou i velmi dlouhou expozicí, běžnou i infračervenou optikou.

 

Motiv vody tedy bude centrální: většina děje se odehrává „uprostřed řeky Sázavy“, Petr Vápeník bude mluvit o fotografování vody a bude ukazovat fotografie, a diváci budou mít k dispozici vodu zajímavě proměněnou zvláštní esencí.

 

kdy? ve čtvrtek 9.6.2022 od 19:30

kde? Divadlo Kámen, Nekvasilova 625/2, 186 00 Praha-Karlín

 

námět: Jáchym Topol: román Citlivý člověk

scénář a režie: Petr Odo Macháček

kostýmy: Sara Manzaneda

hrají a jednají: Lucie Zachovalová, Johanka Valášková, Miroslav Paulíček, Martin Poláček

 

další informace o inscenaci: https://divadlokamen.cz/poricska_madona

fotografie v tiskovém rozlišení: https://divadlokamen.cz/fotografie

fotografie Petra Vápeníka: https://www.petrvapenik.cz/

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=7jQIAx4bQiA

kontakty: Helena Macháčková, helena.hedvika@divadlokamen.cz, +420 775 718 470

Obsah obrázku osoba, žena

Popis byl vytvořen automatickyObsah obrázku osoba

Popis byl vytvořen automaticky