Tisková zpráva                                                                                    zpět na stránku Pro média

Divadlo Kámen – umělecký salón

www.divadlokamen.cz

21.1.2020

 

Pražská města – na umění zaměřené přednášky v Divadle Kámen

 

 

Praha – V úterý 28. ledna 2020 od 18 hodin bude Divadlo Kámen společně s Pražskými domy pod názvem PRAŽSKÁ MĚSTA pokračovat v dlouhodobém cyklu přednášek s historikem umění Jakubem Syneckým.

 

Úvodní přednáška tohoto cyklu nastínila, jak Praha vznikala postupným spojováním jednotlivých samostatných měst, které v roce 1922 vytvořily Velkou Prahu. Další přednášky se již věnují historii, architektuře a urbanismu jednotlivých měst. Po Karlínu, Libni, Vysočanech, Královských Vinohradech a Žižkovu cyklus pokračuje takto:

 

Pražská města – Vršovice (úterý 28. ledna 2020)

Pražská města – Spořilov a Zahradní Město (úterý 25. února 2020)

Pražská města – Nusle I. část (úterý 24. března 2020)

Pražská města – Nusle II. část – Pankrác (úterý 21. dubna 2020)

 

Podobně jako v loňském roce naváží na tyto přednášky v letních měsících poznávací vycházky. Přednášet i provázet bude opět historik umění Jakub Synecký, s nímž divadlo dlouhodobě pořádá umělecky zaměřené vycházky po Praze podle čísel popisných (viz Pražské domy).

 

Přednášky se konají v Divadle Kámen (Nekvasilova 625/2, Praha – Karlín), začínají vždy v 18 hod a lze si na ně koupit vstupenky předem přes portál goout.cz.

 

 

Další informace:

www.divadlokamen.cz

http://prazskedomy.divadlokamen.cz/

facebook: Pražské domy

 

 

Kontakt:

Helena Macháčková

helena.hedvika@divadlokamen.cz

606 167 399